Halıdan mum lekesi nasıl çıkar? sizler için derledik.
Mum ışığının oluşturduğu sıcak ve samimi ortamı herkes sever.
Bazen sadece huzur bulmak, günün stresini atmak için mum ışığında oturmak isteriz, bazen de bir akşam yemeğinde misafirlerimizi ağırlarken mum ışığının samimiyetinden, sıcaklığından faydalanmak isteriz.
Ya da elektrik arızaları sırasında zorunlu olarak mum kullanırız.
Bir çok güzel tarafının yanında kötü bir özelliği de vardır, yandıkça erimeye ve damlamaya başlar.
Dalgınlıkla mumu bir yerden başka bir yere taşımaya çalışırken kaza ile halımıza damlaması bir çok kez başımıza gelmiş bir durumdur.
Neyse ki temizleme işlemi kolaydır, çözüme ulaşmak için her zaman söylediğimiz gibi hızlı ve doğru müdahale çok önemlidir.
Evimizde bulunan ütü, kağıt havlu ve buz gibi malzemeler ile mum lekesi probleminizi çözebilirsiniz.
Halıdan mum lekesi nasıl çıkar, öğrenmek için makalemizi okumaya devam edin böylece bir sonraki mum lekesi sorununuza karşı hazırlıklı olacaksınız.
İçindekiler
Mum lekesi olan bölgenin üzerine buz torbası koyun, bu halı üzerinde ki mumun sertleşmesini ve katılaşmasını sağlayacaktır. Böylelikle mum lekesini çıkartmanız kolaylaşacak.
Bir kahvaltı bıçağı alın ve hafifçe lekeyi kazıyın, halıya zarar vermeyecek şekilde ne kadar temizlerseniz o kadar iyi. Bu işlem sonuç vermiyorsa çok fazla zorlamayın, makalemizin devamında alternatif olarak ütü ile temizleme yöntemini anlatacağız.
Kazıma işlemini bitirdikten sonra temizlediğiniz kısma halı temizleme solisyonu ya da kendi hazırladığınız bir temizleme karışımı ile son rötuşları yapabilirsiniz. Mum renkli ise ve halıda renk lekesi bıraktı ise alkol ile temizleyebilirsiniz, işlem bittikten sonra bölgeyi temiz su ile kalıntılardan arındırın ve temiz kuru bir bez ile bölgeyi iyice kurutun.
Halıdan mum lekesi çıkartmak için lekeli bölgenin üzerine kağıt yerleştirin, alışveriş çantası ( Kağıt ) kullanabilirsiniz.
Lekenin daha fazla yayılmaması için halı ile kağıt arasına lekeli olmayan kısımları kapatacak şekilde bir havlu yerleştirebilirsiniz, bu eriyen mumum yayılmasını engelleyecektir.
Ütünüzün sıcaklığını ayarlayın, mumu eritecek kadar sıcak olmasına fakat halıya zarar verecek kadar yüksek sıcaklıkta da olmamasına dikkat etin. Buhar kullanmayın.
Kağıdı yavaşca ütülemeye başlayın, mum ısının etkisi ile eriyecek ve eriyen mum kağıt tarafından emilecek. Kağıt mumu emdikçe doygunlaşacak yana doğru kaydırarak temiz kısmına doğru işleme devam edin. Ütüyü çok uzun süre aynı noktada ya da yüksek sıcaklıkta tutmayın, halınızı yakmak ve sorununuzu büyütmek istemezsiniz.
Geriye kalan kalıntıları temizlemek için alkolle işlem yaptığınız bölgeyi ovalayabilirsiniz, leke üzerine temiz bir bez yerleştirin ve bu defa buhar ayarı açık olarak bez üzerine uygulayın.
Bu işlem boyanın beze çekilmesini sağlayacak ve halıya yayılmasını önleyecek.
5- Son olarak işlemi sonlandırmak için bölgeyi kendi hazırladığınız bir temizlik suyu yada halı temizleme solüsyonu ile temizleyin. Burada da temiz bir bez ile ütü metodunu ( Buhar ) uygulayabilirsiniz.
Umarız makalemiz size yardımcı olabilmiştir.
Profesyonel halı temizleme hizmetine ihtiyaç duyduğunuzda, profesyonel ekip ve ekipmanları ile Kilim Halı Yıkama size çok yakın, hızlı servis ağımız ile bir telefon uzaklıktayız.
Facebook https://www.facebook.com/kilimhaliyikamaservisi/
Instagram https://www.instagram.com/kilimhaliyikama/
Halkalı Kilim Halı Yıkama Fabrikası Halkalı halı yıkama hizmetleri, derinlemesine temizlik, evcil hayvan kokusu giderme…
Ispartakule Profesyonel Halı Yıkama Servisi Ispartakule halı yıkama fabrikası, ekonomik fiyatlar ile üstün yıkama, leke…
Halıdan Küf Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdaki küf kokusu nasıl çıkar? Halılarda Küflenmeye Ne Sebep Olur?…
Halı Nasıl Temizlenir? Evinizde halı varsa, muhtemelen her türlü leke ve kir tarafından sürekli bombardımana…
Halı Nasıl Dezenfekte Edilir? “Halı nasıl dezenfekte edilir?” Hiç merak ettiniz mi? Halılarınız muhtemelen yıllar…
Halınızı Hangi Aralıklarda Temizlemelisiniz? Halınızı ne sıklıkta temizlemelisiniz? biliyor musunuz? Herkes, iyi bir ev hijyeni…